Ijshoorntjes met ananasmuntijs

Dit gerecht heb ik als pre dessert gemaakt voor een diner met onze kookclub. Ik had de week daarvoor een wafelijzer in de aanbieding gekocht bij het Kruidvat en wilde zelf ijshoorntjes maken. Dat was nog best een gedoe, het bleef plakken, brandde aan en eenmaal goed, moest het snel om het hoorntjesvormpje gedrapeerd worden want het werd binnen een mum van tijd hard. Uiteindelijk had ik zes redelijke exemplaren en besmeerde ik ze van binnen met pure chocola bestrooid met chilivlokken. Onderstaand ananas-ijs maakte ik erbij.

Ingrediënten:
1 ananas
1,5 dl slagroom
25 g basterdsuiker
paar blaadjes munt

Bereiding:
Ontdoe de ananas van de schil en pureer 150 g samen met de munt in een blender. Snijd de rest van de ananas in kleine stukjes. Laat de ananaspuree met de suiker 15-20 minuten draaien in de ijsmachine. Meng de room erdoor en laat draaien tot het dik maar nog niet stevig is. Doe de stukjes ananas erbij en laat draaien tot het stevig is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA