Weekmenu week 34

Maandag Fusilli met worstjes en romige salade
Vandaag begon ons gewone leventje weer, omdat de scholen weer zijn begonnen. Maandag maakte ik een simpele pasta van Jamie Oliver. Iets aan de bittere kant door de geroosterde paprika’s, maar toch wel lekker.

Dinsdag Stamppot andijvie
Vandaag weer een oude vertrouwde stamppot, deze keer deden we er geen speklapjes bij, maar kaasblokjes en spekjes erdoorheen, omdat we de volgende dag ook al speklapjes aten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Indisch
Vandaag probeerde ik wat nieuwe receptjes uit en vulde dat aan met recepten uit mijn eigen familierepertoire. Ik maakte een groene pandanpudding, die helaas was mislukt en als onderdeel van een rijsttafel maakte ik speciale nasi goreng, met stukjes kip en lente-uitjes als toevoeging op mijn eigen nasi goreng en ik maakte ajam pandang pedis, lekker hete kip van de bbq in een hete saus. Erbij maakte ik nog babi ketjap, een variant op sambal goreng boontjes en sambal goreng ei. Ik bakte om het af te maken nog wat gekleurde kroepoekjes en we hebben lekker gegeten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Kipdippers, couscous met snijboontjes en munt met courgette
Vandaag een makkelijke maaltijd van Jamie Oliver. Het dipje van yoghurt en tomatentapenade maakte het gerecht af.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Buurt barbecue
Vandaag hadden we een buurt barbecue wat erg gezellig was. De kids hadden het ook met elkaar naar hun zin en uiteindelijk werd het 2.30u.

Zaterdag Pannenkoeken eten
Vandaag gingen we met vrienden naar het Amstelpark en aten we daar bij een pannenkoekenrestaurant. Omdat we 5 minuten voor sluitingstijd aankwamen konden we alleen nog maar pannenkoeken eten. Danjo en ik namen er één met spek, kaas en appel. De kids hadden lekker met stroop en suiker.

Zondag barbecue
Aangezien we nog vlees over hadden van de buurt bbq, besloten we vandaag met het lekkere weer te bbqen. We hadden mais, worstjes met spicy knoflookmarinade, hamburgers en kipspiesjes. Erbij hadden we nog rijst, stokbrood met kruidenboter en een tomatensalade. Als hapje had ik nog maiskoekjes gemaakt, want mijn ouders hadden heel veel mais gekregen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA