Pommes en sauce van mijn Spaanse oma

Dit recept is van mijn Spaanse oma Dolores (Lola). Met pommes worden pommes de terre (aardappelen) bedoeld. Het is een makkelijk recept met een rijke smaak. Ik ben er dol op, maar helaas Danjo en de meiden niet zo erg.

Ingrediënten:
4 personen
500 g krabbetjes of spare-ribs
2 uien, gesnipperd
1 teen knoflook, in kleine stukjes
1 kg licht kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
3-4 grote wortelen, in plakjes
blik van 400 g kikkererwten, uitgelekte en afgespoeld
2 rijpe tomaten, in stukken gesneden
olie (zonnebloem of olijf)
1 kippenbouillonblokje

Bereiding:
Kruid de krabbetjes en bak ze in 1 eetl. olie rondom lekker bruin. Haal ze uit de pan en bak in het resterende vet de ui en knoflook. Doe, als deze zacht zijn, het vlees weer terug in de pan en voeg er de aardappelen, wortels, kikkererwten en tomaten aan toe met zoveel water dat alles net onder staat. Voeg het bouillonblokje toe, roer alles goed door en laat aan de kook komen en kook zachtjes 30 minuten of tot alles gaar is. Proef en breng op smaak. Ik vind het altijd lekker om alle ingrediënten apart op te scheppen en te prakken en daaroverheen de saus te scheppen. Eén dag later zijn de smaken nog beter ingetrokken en is het gerecht nog lekkerder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA