Maaltijdsalade met avocado, geitenkaas, gerookte kip, amandelen en frambozendressing van Annabel Langbein

Deze salade heb ik gebaseerd op een salade van Annabel Langbein uit het kookboek ‘Fresh’. Dit kookboek volgt de seizoenen en dat vind ik altijd erg leuk. Het recept voor de frambozenbalsamicodressing heb ik uit het boek gehaald en het idee voor een salade heb ik aangepast aan wat mij lekker leek.

Ingrediënten:
dressing
4 eetl. verse of ontdooide frambozen
175 ml neutrale olie
3 eetl. balsamico-azijn
1 theel. honing
1 theel. dijonmosterd
zout en peper uit de molen
salade
4 personen
2 zakken gemengde salade
200 g haricots verts, afgehaald en eventueel gehalveerd
200 g verse geitenkaas
150 g gerookte kip
2 avocado’s, in blokjes
amandelen

Bereiding:
Pureer alle ingredienten voor de dressing in een foodprocessor en zet tot gebruik in de koelkast. De dressing is 2-3 weken houdbaar. De dressing kan naar wens met water worden verdund of gezeefd om frambozenpitjes te verwijderen.
Kook de haricots verts in ca. 5 minuten beetgaar in kokend gezouten water. Giet af en spoel af met koud water. Verdeel de gemengde salade over 4 borden en doe daar de haricots verts overheen. Vermeng met een eetl. dressing per bord en hussel losjes door elkaar. Verdeel en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Warm de gekookte kip op, door de kip in de vacuümverpakking een paar minuutjes in kokend water te leggen. Snijd in dunne plakjes en verdeel over de salade samen met de avocado. Strooi er de amandelen overheen en besprenkel met nog wat extra dressing.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA