Gyoza met knapperige vleugels van Jamie

Dit recept komt uit ‘Jamie’s comfort food’. Ik heb het gemaakt als onderdeel van een avondje met Aziatische hapjes. Het is heel erg belangrijk om het deeg zo dun mogelijk uit te rollen, anders proeft het deeg wat dik en taai.Verder is het makkelijk en ziet het er ook nog eens leuk uit. Omdat je over de gyoza’s in de pan een waterbloemmengsel giet krijg je een knapperig korstje over de gyoza’s heen (de vleugels).

Ingrediënten:
Deeg
300 g Tip 00 bloem, plus extra om te bestrooien en voor de vleugels
Vulling
1/4 groene kool (250 g), ik gebruikte spitskool
200 g speklap, in stukken gesneden
2 tenen knoflook
1 duimdik stuk gember
4 lente-uien
1 theel. miso
1 theel. sesamolie
1 verse rode peper
Erbij
sojasaus
rijst wijn azijn
Engelse mosterd
Worcestershire saus
Tabasco saus

Bereiding:
Vermeng voor het deeg de bloem met wat zout en 170 ml kokend water tot het samen gaat hangen. Kneed het 5 minuten tot het deeg glad en elastisch is. Bedek met huishoudfolie.
Om de vulling te maken, doe je de kool, speklap, knoflook, gember en het groene deel van de lente-uien met de misopasta, sesamolie en chili in een foodprocessor tot het goed is vermengd. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verdeel het deeg in tweeën en rol één deel op een met bloem bestoven werkvlak zo dun mogelijk uit en snijd er cirkels uit met een doorsnee van 8 cm. Dat zullen er ongeveer 20 zijn. Leg een opgehoopte theelepel vulling op een cirkel en vouw dubbel. Werk vanaf het midden tot elk eind en maak plooitjes aan de bovenkant die je aan de onderkant vastdrukt. Maak met het tweede deel deeg op dezelfde manier 20 gyoza’s.
Leg de helft van de gyoza’s in een grote antiaanbakkoekenpan met een scheut plantaardige olie. Bak ze tot ze van onder goudbruin zijn. Meng ondertussen 2 opgehoopte theelepels bloem met 400 ml water en schenk de helft daarvan bij de gyoza’s. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 minuten sudderen. Neem de deksel eraf en wacht tot er zich op de bodem van de pan een delicaat pannenkoekachtig laagje gaat vormen. Als dit pannenkoekje goudbruin is, werp je de gyoza’s met één beweging op een bord. Snipper het wit van de lente-uien en strooi dat eroverheen. Bak de tweede lading, terwijl je de eerste kan eten. Serveer met de sauzen.