Weekendje Rotterdam; shoppen, wandelen, eten en het fotomuseum

Afgelopen weekend hebben Danjo en ik een lekker weekendje met zijn tweetjes gehad. We zijn deze keer naar Rotterdam gegaan, de geboortestad van Danjo en dichtbij de ouders van Danjo waar de kids logeerden. We werden zelfs door de vader van Danjo bij ons hotel afgezet, vlakbij de Erasmusbrug. We kwamen vroeger best vaak in Rotterdam, omdat Danjo er woonde, dus het was ook een beetje een trip down memory lane. We begonnen met een stadswandeling die we hadden uitgeprint en nadat we het nieuwe station en omliggende gebouwen hadden bewonderd, wandelden we naar Urban Bakery. We kwamen daarbij langs het hoofdkantoor van Man met bril, bekend om zijn lekkere koffie, maar omdat we daar door het raam niet zo snel taartjes zagen, besloten we eerst een taartje te eten bij Urban Bakery en dan daarna nog een koffietje bij Man met bril te nemen. Aangekomen bij Urban Bakery lachte ons een vitrine vol met gebakjes toe, voor Danjo een onmogelijke opgave om een keuze te maken. Ik was er snel uit; een chocoladecupcake met cheesecakeswirl en frambozen en Danjo nam op advies van mij een cheesecake met cassis. In de ruimte naast de winkel worden de taartjes vers gebakken en je kan er ook terecht voor bonbons, lekkere koekjes en brood. Bij het bestellen bleek er ook Man met bril koffie te worden geserveerd, dus we hadden twee vliegen in één klap. En het was een lekker pittig bakkie. Mijn cupcake viel wat tegen, maar de cheesecake van Danjo was heerlijk, vooral de bodem waar je een lekkere smaak en bite had van de havermout.

Hierna pakten we onze wandeling weer op en we hebben nooit geweten dat de grote lantaarnpalen op het Schouwburgplein zelf te besturen zijn. Dus Danjo heeft twee lantaarnpalen even in een andere stand gezet. Hierna begon het een beetje te miezeren en zijn we wat gaan shoppen. Voor een late lunch streken we neer bij Boca’s, een tentje waar je minibroodjes met veel verschillende belegjes kan krijgen. Wij namen er twee per persoon, Danjo nam er één met tartaar en truffelmayonaise en één met tonijnsalade en gesmolten oude kaas. Ik nam er één met tzatziki en falafel en één met geitenkaas, krokant gebakken serranoham en dadels. Die laatste was mijn favoriet. Om het af te leren bestelden we er nog één om te delen met een bitterbal van oma Bob, maar die vonden we niet zo bijzonder. Na de lunch hebben we nog flink geshopt en ook nog de prachtige markthal van binnen en buiten bewonderd.

Om 19.15u arriveerden we bij Alfredo’s taqueria, een taco restaurant. We bleken nog een uur te moeten wachten op een tafel en ik wilde het er wel op wagen, we hadden het toch gezellig met elkaar. Wachtend aan een hoog tafeltje bekeken we alvast de kaart en bestelden we cocktails wat nog best lastig was, omdat we eerst een oude kaart bleken te hebben en daarna viel onze keuze op iets wat ze helemaal niet in huis hadden of niet wisten hoe ze het moesten maken, een beetje vaag verhaal. Uiteindelijk heb ik op safe gespeeld en een gin tonic besteld en Danjo nam een cocktail met mezcal, die een erg gerookte uitgesproken smaak had. Toen we aan tafel konden, ruim een uur later, voelde ik de gin tonic wel hangen, dus ik was blij dat ik wat kon eten. We bestelden alle taco’s, behalve de variant met paddenstoelen. We hadden een taco met krokant gebakken vis in bierbeslag met mango- habanero salsa, crema en rode koolsalade, met gemarineerde inside skirt rund van de grill, met geroosterde uitjes, poblano pepers en salsa roja, met in donker bier gebraiseerde varkensnek met koolsla en salsa van tomatillo, jalapeño en koriander curditos, met gefrituurde bakbanaan in bierbeslag met mango- habanero salsa, crema en rode koolsalade en met zachte kaas, pompoen, ancho peper en walnoot en nog één met varkensvlees. Ze waren best spicy, maar ze hadden van ons wel iets meer op smaak mogen zijn. Als bijgerecht hadden we maiskolven met limoen chilimayonaise en kaas. Omdat we nog best iets lustten, bestelden we nog een burrito, die flink gevuld was met vlees, bonen, rijst, appel en kool. Ondanks dat had Danjo nog wel ruimte voor een toetje en bestelde hij de kokosflan met in tequila gemarineerd fruit. Hierna gingen we met volle buikjes naar het hotel, waar we heerlijk hebben geslapen.

De volgende ochtend startten we met een heerlijk uitgebreid ontbijt in het hotel. Na het ontbijt zaten we even te dubben wat te doen. Het regende en de winkels waren nog niet open, dus we besloten naar de andere kant van de Erasmusbrug te wandelen om naar het Fotomuseum te gaan. Dit was erg interessant met een fototentoonstelling van Bruce Davidson, een fotograaf die belangrijke momenten van de Amerikaanse geschiedenis en cultuur heeft vastgelegd en vaak jarenlang bij zijn foto-objecten verbleef.

Na het museum hebben we weer flink geshopt en uiteindelijk streken we voor een late lunch/vroeg diner neer bij de Kip Gallery. Een piepklein tentje dat vol stond met rook en waar kippetjes worden gegrild op een houtskoolvuurtje. Je hebt al een half kippetje met friet en salade voor €8,20. Je kan kiezen uit piri piri saus of knoflooksaus, wat meer een heerlijke jus is. Ik nam een mix van beide sauzen en ondanks de vele peperzaadjes, viel het mee met de pittigheid. We hebben genoten en vertrokken zelf als twee gegrilde kippetjes het restaurant. We werden ook weer opgehaald door de vader van Danjo samen met Ferran, dus dat was heel erg leuk.

Het was een heerlijk weekend, waarbij we ons weer een pril stelletje voelden! ♥

Plaats een reactie