Bimi met pancetta, walnoten en citroen van Katie Quinn Davies

Dit gerecht heb ik als bijgerecht gemaakt bij kalfs wellingtons die ik voor onze kookclub heb gemaakt. Het komt uit het boek ‘Wat Katie eet’ en net zoals het boek is dit een geweldig recept. Bimi vind ik sowieso lekker en op deze manier is het helemaal de top.

Ingrediënten:
4-6 personen
fijn zout
2 bosjes bimi, roosjes losgesneden, stelen in stukjes van 2 cm
2 theel. olijfolie
6 plakjes pancetta (3 mm dik), fijn gesneden
35 g walnoten, gehakt
klontje boter
het sap van 1 citroen
zeezout en vers gemalen zwarte peper

Bereiding:
Breng een pan water met zout aan de kook. Kook hierin de bimiroosjes en stelen in 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en dompel ze in ijskoud water. Giet ze opnieuw af en dep ze droog.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak de pancetta op matig vuur in 7-10 minuten knapperig. Voeg de bimiroosjes, stelen en de walnoten toe. Doe de boter en het citroensap erbij en hussel alles goed door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep het gerecht direct op een schaal en serveer het heet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA