Weekmenu week 17

Maandag Sushi van Suki en patat
Vandaag hadden we een leuke middag gehad met Phaedra en Emilia. We hebben ook geluncht in een leuk tentje waar ik een blog over heb geschreven. Die avond waren we laat thuis en ik had niets gepland voor het eten. We besloten sushi te bestellen en Phae had trek in frietjes, dus die gingen we apart nog voor haar halen. We bestelden bij onze favoriete bezorgrestaurantje Suki, een geweldig adresje met veel aparte originele sushi’s. Weinig plekjes die zulke lekkere sushi’s hebben. We zijn altijd fan van de inside out sushi’s en onze favoriet is de dragon volcano roll met gefrituurde garnaal, groene asperge en geflambeerde mayonaise. Verder hadden we nog twee zalmsushi’s die ook erg lekker waren en edamame. Emilia had drie nigiri’s met zalm.


Dinsdag Knoflookkip met preistamppotje

Vandaag een makkelijk stamppotje met prei en Parmezaanse kaas uit het blad van de Jumbo. Erbij knoflookkip van in reepjes gesneden kipdijfilet vermengd met knoflook en kruiden. Erg makkelijk te maken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Uit eten bij Italiaans restaurant Bella Torino
Vandaag ging ik met mijn vriendin Jacqueline en de kids naar Monkey Town. Omdat we er best laat waren, besloten we tot 18.00u te blijven en had ik geen zin meer om te koken. We besloten daarom naar Bella Torino te gaan en aten pizza’s.

Donderdag Bami
Vandaag aten we bami, ons familierecept met kool, prei en schouderkarbonades met ketjap. Altijd lekker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Salade met gegrilde groene asperges, doperwten, tuinbonen, gekarameliseerde rode uien en feta met citroenolie
Vandaag aten we een heerlijke salade met voorjaarsgroenten en wat was het lekker. We zijn sowieso weg van gegrilde groene asperges en in combinatie met de zoete uien, zoute feta en frisse citroenolie was dit een big hit!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Tomatenrisotto met garnalen en een kleine rucola avocadosalade
Danjo en ik zijn helemaal weg van risotto en hebben nu ook weer zitten smullen. Die romige structuur en diepe smaken door de soffrito maken het onweerstaanbaar. De romigheid was heerlijk met de parmezaanse kaas erbij. Een toppertje!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Lentegroenten uit de oven met kiprollade
Vandaag een makkelijk gerecht uit de oven. Je doet krieltjes in de schil, courgette, worteltjes, radijsjes, lente-uien en knoflook in de oven en roostert ze zo gaar. Erg lekker met de kiprollade erbij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA