Geroosterde lentegroenten van Nigella Lawson

Dit recept is uit het boek ‘Voor altijd zomer’ en is heel makkelijk. Je doet alle groenten met aardappeltjes in de oven en klaar. De gegrilde groenten krijgen een heerlijke smaak. Wij aten het met kiprollade erbij. Ik kon geen minigroenten vinden, dus heb er gewone groenten in gedaan.

Ingrediënten:
6 personen
500 g kleine nieuwe aardappeltjes, gehalveerd
zout
4 minicourgettes, gehalveerd en in vieren gesneden
3 kleine raapjes, geschild, gehalveerd en in vieren gesneden (ik gebruikte radijsjes)
2 bollen verse knoflook, gehalveerd en in vieren gesneden
2 bossen kleine worteltjes, zonder loof
100 g minipreitjes (ik gebruikte lente-uitjes), schoongemaakt, maar heel gelaten
4 eetl. olijfolie

Bereiding:
Breng een grote pan water aan de kook. Strooi er wanneer het water kookt eerst zout in en doe er pas daarna de aardappelen in. Laat ze 10 minuten koken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet de aardappelen af en schep ze met de groenten in een grote braadslede. Hussel goed, zodat alles een laagje olie krijgt, en zet de braadslee 35-45 minuten in de oven, totdat alle groenten van binnen zacht zijn en aan de bovenkant knapperig en hier en daar bruin gebakken zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA