Weekmenu week 47

Maandag Gehaktballen en pasta
Vandaag een recept van Jamie Oliver. Het is een ander recept dan ik gewend ben om gehaktballen te maken en helaas was het niet helemaal mijn smaak. De gehaktballen kregen door de vermalen crackers een wat zompige structuur. Danjo vond het wel lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Dinsdag uit eten bij Just meet in Leiden

Vandaag ben ik uit eten geweest in Leiden met mijn vriendin Annemiek. Deze keer hebben we bij Just meet gegeten, waar ik ook een blog over heb geschreven.


Woensdag Worstjes in een jasje met broccoli

Vandaag heb ik een recept van Tana Ramsay gemaakt voor een zogeheten toad in the hole. Dat is een worstje waar je beslag overheen giet en dan heel heet in de oven bakt, waardoor het deeg gaat souffleren. In één van de boeken van Jamie Oliver staat een heel lekker recept hiervoor. Het recept van Tana was niet geslaagd, het deeg was erg vet en het smaakte gewoon niet. Ik heb het recept dan ook niet op de site gezet. Voordeel dat het recept niet geslaagd was, was dat de kids de broccoli opeens heel lekker vonden vergeleken met de worstjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Omispaghetti
Vandaag weer eens omispaghetti, de spaghetti bolognese variant van mijn oma. Inmiddels hebben de meiden de gekke gewoonte van hun oma en mij overgenomen door de tweede portie te eten op een witte boterham. Zo lekker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Vrijdag uit eten bij La Cubanita
Vanavond zijn Danjo en ik lekker met zijn tweetjes uit eten geweest bij La Cubanita, het welbekende onbeperkt tapas restaurant. Onbeperkt eten restaurants zijn niet zo mijn ding, maar zo af en toe is het wel lekker. We waren er nu ook al heel lang niet geweest en er stonden best wat nieuwe dingen op de kaart. De salade met gemarineerde vijgen, feta en walnoten vond ik erg lekker en ook de geroosterde groene asperges met amandelen waren het waard om een tweede keer te bestellen. Al met al hebben we lekker gegeten en ook wat quality time met zijn tweetjes gehad, dus geen tijd voor foto’s en daarom ook geen aparte blog.

Zaterdag Kabeljauw van mam met krieltjes, sperziebonen en groene sla
Vandaag kwam mijn moeder eten en aten we een klassieker van haar. De kabeljauw wordt klaargemaakt in de oven met een saus van crème-fraîche met knoflook en venkel. Heel rijk van smaak met maar een paar ingredienten. Erbij aten we gebakken krieltjes, sperzieboontjes en een gewone groene sla. Toe namen we nog wat gorgonzola met de zelfgemaakte focaccia van de lunch en lekkere rozemarijn crostini’s en als klap op de vuurpijl maakte ik ook nog een poire belle Hélène, ook een klassieker van mijn moeder. Een erg simpel maar goddelijke ijscoupe met verse peer (of uit blik), vanille-ijs en warme pure chocoladesaus waarvoor je alleen maar pure chocola hoeft te smelten met wat water.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zondag Varkenshaas met peer uit de oven, gesmoorde spitskool en pasta
Vandaag weer eens een receptenkaartje van de Lidl. Het leek me een erg lekker recept en de peer gaf het een lekker herfstig tintje. Ik twijfelde in eerste instantie over de ketjap, omdat ik dat associeer met de Oosterse keuken, maar het gaf het gerecht net een lekker zoetje, zonder dat het te Aziatisch werd. De spitskool met room en Grana Padano was erg smaakvol en lekker. Al met al een geslaagd gerecht!