Weekmenu week 7

Maandag Gekookte aardappelen, bloemkool met kaassaus en saucijsjes
Vandaag een makkelijke maandag maaltijd, simpel aardappelen, vlees en groenten, uiteindelijk valt dat toch altijd in de smaak bij de kids.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Lasagne met pompoen, spinazie en blauwe aderkaas
Vandaag maakte Danjo deze lasagne, geinspireerd op het recept van Yvette van Boven, maar het viel wat tegen. Er zat te weinig kaasaus in, waardoor het wat droog was.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Woensdag Broccolistamppot met vissticks
Vandaag een receptje uit het boekje van de Jumbo. Ik had er niet zo hoge verwachtingen van, maar het was heerlijk. Een smeuiige stamppot met kruidenroomkaas die het echt lekker maakte. De knapperige vissticks erbij maakten het af.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Valentijnsdiner
Vandaag verraste ik Danjo met een 3-gangen Valentijnsdiner toen de kids in bed lagen. Voor de kids had ik rijst met chipolata’s en gebakken courgette gemaakt.
Voor Danjo en mij maakte ik als voorgerecht kleine geitenkaasjes met vijgenchutney, rozemarijn en olijfolie, gegrild in de oven, als hoofdgerecht eendenborst met mandarijnenportsaus, hasselback potatoes en gekaramelliseerde witlof met walnoten en toe hadden we een frambozensouffleetjes. Van Danjo kreeg ik de zondag erop een verrassing en daar heb ik apart een blog over geschreven.

Vrijdag Groentepaella
Vandaag maakte ik deze vegetarische paella van Ottolenghi. Boordevol heerlijke groenten, zoals paprika, venkel en aubergine. De tuinbonen verving ik door edamame, ook gewoon in de diepvries te vinden bij Albert Heijn van Bonduelle. De kids en Danjo misten alleen het vlees, eenstukje chorizo bijvoorbeeld, dus gelukkig voor hen, waren er nog wat chipolata’s over van de dag ervoor.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Uit eten bij Kantine Bleyenberg in Den Haag
Vandaag ging ik stappen met mijn vriendinnen Annemiek, Martine en Cindy. Ervoor aten we een hapje bij Katine Bleyenberg die het concept hanteren van shared dining. Ik had buikspek, die wat aan de zoute kant was en een witlof uit de oven met gorgonzola peer en noten die erg lekker was. Toe deelden we twee toetjes met zijn vieren; een chocoladetaartje en hangop. Het chocoladetaartje was erg lekker en vol van smaak, de hangop leek wel bevroren en viel wat tegen. Ik heb niet veel foto’s gemaakt.

Zondag Gegrilde kip, zelfgemaakte friet en salade
Vandaag waren de kids blij omdat ik zelf frietjes maakte en dat is één van de dingen die ze het lekkerst vinden. Erbij maakte ik gegrilde kip uit de oven, voor de kids sperzieboontjes en voor ons een salade met appel, radijs, gember en cashewnoten. Toe namen we lekker, zoals vaak op zondag een poire belle Helene; vanile-ijs met verse rijpe peren en pure chocoladesaus.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA