Tikka masala marinade

Dit recept is uit het boek ‘Outdoorcooking’. Het heeft echt iets, bbq-en in de winter en ik heb het gevoel dat mijn vuurtje veel beter gaat in de winter dan in de zomer. Deze keer heb ik deze marinade gemaakt en daar kippenbouten een nacht in gemarineerd.

Ingrediënten:
geraspte schil van 1 citroen
6 cm gemberwortel, geschild en in stukjes
1 rode peper, zonder zaadjes
2 tenen knoflook, gepeld
1 bosje koriander, zonder harde stukjes
200 ml kokosmelk
50 ml olijfolie
1 theel. zoete paprikapoeder
1 theel. kerriepoeder
1 eetl. tikka-masalapasta
Bereiding:
Schenk de kokosmelk en olijfolie in een blender en doe er de citroenrasp, gember, rode peper, knoflook en koriander bij. Voeg paprikapoeder, kerriepoeder en tikka masalapasta toe. Mix tot een pasta.

PC178980 (2).JPG