Weekmenu week 8

Maandag Sticky wings met roergebakken paksoi
Vandaag ben ik met de meiden voor Kinderen voor Kinderen naar Utrecht geweest. Danjo maakte sticky wings van Jamie en ze waren lekker! En makkelijk, want het komt uit het boek “5 ingredienten”. Erbij roerbakte hij paksoi met sojasaus.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Hamburgers, spruitjes met kaassaus en gekookte aardappeltjes
Vandaag was het Danjo’s beurt om met de meiden naar Utrecht te gaan en maakte ik Hollandse pot. Altijd goed en lekker.

Woensdag Katsu bloemkoolcurry
Vandaag mijn eerste recept uit Jamie’s Veg. Plakken geroosterde krokante bloemkool uit de oven, geserveerd met katsu currysaus. Omdat er best wat bloemkool overbleef nadat ik ze in dikke plakken had gesneden, voegde ik die toe aan de currysaus. Wat peperpickles erop met wat yoghurt en extra mangochutney. Lekker!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donderdag Kliekjes
Vandaag had ik even echt geen zin om te koken en gelukkig besloot Phae te koken voor de kids. Ze maakte pasta, waarbij Emilia het halve pak macaroni in de pan gooide. Erbij tartaartjes en gebakken courgette. Danjo en ik aten later left-over Indisch uit de vriezer.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag Uit eten bij Mamta in Harderwijk
Vandaag gingen Danjo en ik uit eten waar ik een aparte blog over heb geschreven.

Zaterdag Krieltjes, vegaschnitzel en veganuggets en witlofsalade
Vandaag even makkelijk, omdat we overdag voor onze nieuwe keuken op pad waren geweest. We probeerden eens de vega(n) schnitzel en nuggets van de Albert Heijn. De kids vonden het kerriesmaakje niet zo lekker en wij vonden de schnitzel wat hard en droog. De verhouding paneerlaagje “vulling” was niet helemaal geslaagd.

Zondag Gegrilde kip, tomaatjes uit de oven en rijst
Vandaag een oude vertrouwde en makkelijk gerecht. Gegrilde kip uit de oven met knoflook en witte wijn. De tomaatjes zet ik er dan 45 minuten van tevoren bij met wat olie en zout en peper, maar uiteraard kan je ze nog verder pimpen met kruiden, feta, noem maar op.