Tortilla salade met tomaat, komkommer, avocado, feta en kalamata olijven

Dit recept bedacht ik toen ik tortilla’s over had en met het lekkere weer zin had in iets fris. De tortilla’s snijd je in kleinere stukken en bak je in de hete olie knapperig. De salade kan je maken hoe je wil, ik hield het simpel.

Ingrediënten:
2 personen
2-3 tortilla’s
250 g lekkere tomaatjes, gehalveerd
1/4 komkommer, geschild en in stukjes
1/2 avocado, in blokjes
1/2 stuk feta
handvol kalamata olijven
zonnebloemolie
rode wijnazijn
extra vergine olijfolie

Bereiding:
Snijd de tortilla’s in kleine stukjes, driehoekjes of vierkantjes en bak ze in de zonnebloemolie krokant. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi met een beetje zout. Chilipoeder is ook lekker. Meng de tomaatjes, komkommer, avocado, feta en olijven in een schaal. Maak aan met rode wijnazijn en een scheut extra vergine olijfolie en wat zout en peper. Leg op twee borden en leg er de krokante tortillastukjes op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA