Dit recept is lekker met mooie paarse verse vijgen. Ook lekker met ricotta in plaats van roomkaas, maar ik had nog roomkaas liggen.
Ingrediënten:
4 toasts
lekker brood in dikke sneden
teentje knoflook gepeld
100 g roomkaas
handvol Parmezaanse kaas, geraspt
kneepje citroensap
4 plakken rauwe ham
3/4 vijgen, in plakjes
2 eetl. honing
balsamicoglaze
extra vergine olijfolie
wat blaadjes basilicum
Bereiding:
Rooster de sneetjes brood aan twee kanten in de grillpan en wrijf aan één kant in met het teentje knoflook. Verwarm de grill voor. Meng de roomkaas met de Parmezaanse kaas en citroensap en breng op smaak met zout en peper. Besmeer één kant met de roomkaas en beleg met een plakje rauwe ham. Doe de plakjes vijg in een kommetje en roer om met de honing en leg op de roomkaas. Zet onder de gril tot de ham een beetje opkrult en de vijg licht begint te karameliseren. Besprenkel met balsamicoglaze en extra vergine olijfolie en bestrooi met wat tuinkers.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.