Granolapoeder van Jamie Oliver

Dit recept komt uit het boek Jamie’s superfood. Ik ben niet perse van de zogenaamde superfoods, maar ik vind het zeker leuk om te proberen. Dit recept voor granolapoeder is erg makkelijk en kan je op veel manieren gebruiken. Ik heb amandelen gebruikt en als gedroogd fruit, cranberries, blauwe bessen en mango. Ik heb het niet helemaal fijngemalen, omdat een beetje textuur me wel lekker leek, het is best poederachtig, maar met kleine stukjes gedroogd fruit. De koffie en cacao heb ik achterwege gelaten, dat lijkt me iets te overheersend en ik kan dat altijd nog toevoegen als ik de granolapoeder ergens in verwerk. In de warme drank lijkt me het namelijk wel lekker. Toen het uit de oven kwam rook het heerlijk naar de geroosterde noten en zaden.

Ingrediënten:
voor 32 porties
1 kg havermout
250 g ongezouten gemengde noten (ik gebruikte amandelen)
100 g gemengde zaden en pitten (ik gebruikte zonnebloempitten en pompoenzaden)
250 g gedroogde vruchten (blauwe bessen, cranberry’s, mango)
3 eetl. cacaopoeder
1 eetl. versgemalen koffie
1 grote sinaasappel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden en strooi de havermout, noten en zaden in een braadslee. Hussel ze door elkaar en rooster ze 15 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Roer de gedroogde vruchten, cacao en koffie erdoor en de geraspte schil van de sinaasappel.
Doe alles in de keukenmachine (als het niet in één keer in de machine past, moet je het in gedeeltes doen). Bewaar in een luchtdicht afsluitbare pot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA