Weekendavonturen; ontbijtcrumble, lunchsalade en snake bite

Afgelopen weekend hebben we tussendoor extra lekkere dingen gemaakt. Danjo en Phaedra trapten het weekend af met een lekkere ontbijtcrumble op zaterdagochtend met rode vruchten en appel. We bleken alleen geen havermout te hebben en toen hebben ze er haverzemelen voor gebruikt, vast gezond, maar wat muf. Met een lekkere dot yoghurt was het een goed begin van de dag.
Ik was al weken van plan om een salade te maken uit mijn nieuwe boek van Jamie ‘5 ingredienten’. Ik was eerst van plan om het als avondmaaltijd te serveren, maar ik vond hem niet volledig genoeg en dan vind ik het soms te veel gedoe om er extra dingen bij te bedenken om het volwaardiger te maken. Uiteindelijk leek het me een geschikte lunch. Dit weekend maakte ik het dus klaar en de 5 ingredienten waren gegrilde kipfilet, tuinkers, mango, little gem blaadjes en hoisin. Van de little gem blaadjes maak je schuitjes waar je alle ingredienten in doet. Het was lekker, maar ook niet super, ik had ook een ander merk hoisinsaus dan normaal en daar blijkt toch verschil in te zitten, van kokki djawa was erg zout. De volgende keer weer van mijn vertrouwde merk in het welbekende wit blauwe potje, een merk kan ik zo snel niet vinden op het etiket.
Vandaag heb ik voor de borrel een wintercocktailtje gemaakt, een snake bite uit ‘Home made winter’ van Yvette van Boven. Daarvoor meng je een gelijk deel bruin bier met cider, zo gepiept dus. We hadden een lekker vol glas en het dronk zo weg. Voor de knabbel scharrelde ik wat dingetjes bij elkaar uit de koelkast en hadden we blokjes donkergele cheddar die er erg lekker bij waren en tomatenolijventoastjes met geitenkaas. Een lekker begin van de avond!

 

 

Een gedachte over “Weekendavonturen; ontbijtcrumble, lunchsalade en snake bite

Plaats een reactie