Pastasalade met rauwe courgette, rucola en ricotta van Bill Granger

Deze salade komt uit het boek ‘Bill’s Italian Basics’. Bill noemt het als onderdeel van een antipasti buffet, maar ik heb het geserveerd bij een stukje gebakken zalm. We hebben de courgette wel gegrild, omdat we dat net wat lekkerder vonden. Maar met echt verse courgette is rauw uiteraard heerlijk.

Ingredienten:
4 personen
300 g korte gedroogde pasta
zout
sap en rasp van 1 citroen
3 eetl. olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 courgettes, in plakjes
250 g rucola (vonden wij wat veel)
250 g ricotta
extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
1/2 theel. gedroogde chilivlokken

Bereiding:
Kook de pasta in een grote pan in ruim kokend water met zout beetgaar volgens het voorschrift op het pak. Giet de pasta af, spoel hem af en laat uitlekken.
Roer het citroensap en -rasp, olie en knoflook door elkaar en giet dit over de pasta. Roer de courgetteplakjes en rucola erdoor en schep de pasta op een grote schaal. Zet er dotjes ricotta op, sprenkel royaal olijfolie over de salade en bestrooi hem met de chilivlokken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA