Weekmenu week 44

Maandag Pasta carbonara met spruitjes
Vandaag moest ik even wat verzinnen om te eten na ons weekendje weg. Ik besloot om een pasta te maken en verzon een spruitjes carbonara. Een carbonara op mijn manier met daar beetgaar gekookte spruitjes doorheen geroerd. Het was een groot succes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dinsdag Rijst met gehakt en paksoi
Inmiddels een terugkerend recept bij ons, omdat iedereen en met name de kids het lekker vinden, toch altijd fijn na een drukke werkdag als er in ieder geval geen geemmer over het eten is.

Woensdag Eten bij pap en mam

Vandaag hadden de kids een feestje van de overblijf en werkte Danjo tot laat. Daarom ging ik bij mijn ouders eten. Voor mijn moeder en mij had ik bij de toko gehaald en voor mijn vader maakte ik biefstuk met friet en sla.

Donderdag Uit eten bij De Burgemeester
Vandaag at ik met mijn vriendinnen Cindy en Martine in Alphen aan den Rijn, bij de Burgemeester en dat viel niet tegen. Ik twijfelde tussen de slibtongen en het seizoensgerecht eendenborst en uiteindelijk koos ik voor de laatste. Hoewel hij niet echt medium gebakken was, was hij wel erg mals. De bijgerechten die bestonden uit stoofpeertjes, pastinaak, en ik dacht zuurkool, waren er lekker bij. Als dessert nam ik een peren tarte tatin, die, zoals Martine zei, wat leek op een cracker met wat peer erop, maar toch goed smaakte. Erbij zat overheerlijk koffie-ijs, wat meringues en slagroom met boerenjongens, erg lekker.

Vrijdag Geroosterde aardappeltjes met kipkluifjes en bleekselderij met blauwekaasdip met bietensalade
Vandaag maakte ik gefrituurde kipkluifjes met daarbij bleekselderijstengels met als dip blauwekaasdip met yoghurt en knoflook. We waren positief verrast door de bleekselderij met de dip. Danjo en ik zijn niet zo van de bleekselderij, maar dit was wel erg lekker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag Roti en Grieks
Vandaag aten we met mijn nicht Annelin bij mijn ouders en bestelden we eten. Voor mijn vader en de kids gyros bij ons favo restaurant Odysseus Palace en wij bestelden Roti2day in Zevenhuizen. Op zich was de roti goed op smaak, maar iets aan de pittige kant wat niet iedereen kon waarderen. Daarbij zat er verder ook geen aparte sambal of zuur bij wat we altijd wel erg lekker vinden bij roti. Wat ik wel erg lekker vond was het ‘saucijzenbroodje’ wat erbij zat. Een soort loempia gevuld met kipkerrie met boontjes.

Zondag Bij Wim en Ina
Vandaag aten we bij de ouders van Danjo en de moeder van Danjo had Chinese tomatensoep gemaakt met daarbij broodjes knakworst voor de kids en broodjes shoarma voor wie maar wilde. Ik at ook voor het eerst karamelvla, ik ben niet zo’n toetjesmens, en met veel slagroom vond ik dit erg lekker. Binnenkort maar eens zelf kopen.