Clafoutis met verse pruimen

Clafoutis is iets wat mijn moeder vroeger altijd maakte. Ze maakte het dan meestal met gedroogde pruimen en appel. Clafoutis kan eigenlijk met verschillend fruit worden gemaakt. Kersen zijn ook lekker. Ik hou altijd van de eierpudding die een clafoutis tot een clafoutis maakt. Ik heb dit recept niet van mijn moeder, maar geïmproviseerd. Dus hoeveelheden weet ik niet precies.

Ingrediënten:
8-10 pruimen, gewassen, gehalveerd en ontpit
klontje boter
3 eieren
250 ml volle melk
150 ml slagroom
100-150 g suiker
50 g bloem
scheutje vanille-extract
naar smaak armagnac of cognac
snufje zout
rietsuiker

Bereiding:
Warm de oven voor op 180 graden. Vet een lage ronde ovenschaal met een diameter van 22-24 cm in met boter en leg er de pruimenhelften met de snijkant naar boven in. Meng in een kom de eieren, melk, slagroom, suiker, bloem, vanille-extract, armagnac en zout. Meng goed, de substantie moet de dikte van slagroom hebben. Giet het mengsel bij de pruimen en bestrooi de pruimen nog met wat rietsuiker. Zet in de oven voor ongeveer 40 minuten tot de clafoutis gestold en mooi gerezen is en ook al wat kleur krijgt. Laat 10 minuutjes staan voordat je hem aansnijdt en strooi er eventueel wat poedersuiker overheen.
img_2270