Groene aspergesalade met geroosterde amandelen en Parmezaanse kaas

Dit recept bedacht ik toen ik op zoek was naar een fris bijgerecht. Ik ben dol op gegrilde groene asperges en het is super makkelijk om dit gerecht te maken. Het citroensap geeft het een frisse touch. Ook lekker als maaltijdsalade met garnalen en geitenkaas.

Ingrediënten:
3-4 personen
300 g kleine asperges
olijfolie
handvol blanke amandelen
citroensap
extra vergine olijfolie
zout en peper
Parmezaanse kaas

Bereiding:
Hussel de asperges in een kom met een scheutje olijfolie. Verwarm een grillpan en grill de asperges tot ze gaar zijn en er lekker gegrild uit zien. Leg ze op een schaal. Bak de amandelen in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en geuren. Bestrooi de asperges met zout en peper en knijp er wat citroensap overheen. Besprenkel met extra vergine olijfolie en schaaf er Parmezaanse kaas overheen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA