Zalm in limoen marinade van de barbecue

Dit recept is uit het kookboek ‘Outdoor cooking’. Simpel met een maximum resultaat, smaakvolle zalm met een super sappige textuur.

Ingrediënten:
4 personen
2 tenen knoflook
50 ml olijfolie
1/2 bosje bieslook
1/2 bosje dille
1 limoen
4 moten zalm met huid
1 limoen
grof gemalen peper en zout

Bereiding:
Pers de knoflook en hak de dille. Doe de olijfolie, de geperste knoflook, de bieslook en dille in een diepe schaal. Pers een limoen uit boven de schaal. Laat de zalm 30 minuten marineren in het kruidenmengsel.
Steek in de tussentijd de barbecue aan en wacht tot de kolen smeulen. Leg de zalm met de huidkant naar beneden op de barbecue, zodat je een knapperig korstje krijgt. Snijd een limoen in dunne plakjes en leg deze op de zalm. Bedruip de zalm met de rest van de marinade en doe dan de deksel op de barbecue. Gril de zalm 10 minuten zalmroze en gaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA