Uit eten bij Par Hasard in de Pijp in Amsterdam

Gisteren ben ik met mijn vriendin Annemiek uit eten gegaan in Amsterdam. Ze had me eerder al eens verteld over een adresje waar ze heerlijk stoofvlees hebben, namelijk Par Hasard. Het is de Limburgse variant zuurvlees. Annemiek haar vriend Jan komt uit Limburg en dit zuurvlees is door hem en een vriend als authentiek bestempeld.
De zaak ziet eruit als een gezellige brasserie en je komt binnen via de friterie, waar je terecht kan voor een frietje met huisgemaakte sauzen en huisgemaakte snacks, aangevuld met bekende snacks zoals de Holtkamp kroketten. De inrichting is erg gezellig en gebaseerd op een Belgische frietkot.
Wij liepen door naar het café, waar zonder te reserveren genoeg plaats was. We gingen uiteraard beiden voor het zuurvlees, maar als je dat niet wil is er keuze uit genoeg andere dingen zoals kip, saté, fish & chips en nog wat andere lekkernijen zonder, hoe ze zelf zeggen, te veel poespas. Het zuurvlees kwam al snel, leuk opgediend in een klein pannetje, en werd geserveerd met een schaal huisgemaakte frites met mayonaise en een klein bakje appelcompote. Nou, en Annemiek had geen woord gelogen, het zuurvlees was heerlijk. We doopten, zoals dat schijnt te horen de frietjes lekker diep in de saus en we hebben genoten. We namen tot slot nog een toetje, Annemiek een moelleux van chocola en ik een crème brûlée die erg lekker was.
Al met al een geslaagd avondje, dus als je op zoek bent naar lekker Limburgs zuurvlees met huisgemaakte friet, dan moet je zeker bij Par Hasard zijn!

Plaats een reactie