Donkere zoetzure appeljus van Yvette van Boven

Dit recept is uit het boek ‘Home made winter’ van Yvette van Boven. Ik heb het gegeten bij een ribkarbonade met aardappeltjes en rode kool. Het is een lekker friszuur bijgerechtje en leuk om je gewone aardappelen, vlees en groenten mee op te pimpen.

Ingrediënten:
3 appeltjes, elstar bijv.
2 sjalotten
2 flinke eetl. boter
1 eetl. tijmblaadjes
75 ml balsamicoazijn
3 eetl. suikerstroop of bruine suiker

Bereiding:
Schil de appeltjes en snijd ze in kleine blokjes, pel en snipper de sjalotjes. Smelt de boter in een steelpan en smoor alles, samen met de tijm, onder af en toe omscheppen gedurende een minuut of 7. Blus het af met de balsamicoazijn, roer de stroop erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg, als de saus te dik is wat water toe. Eet warm of koud.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA