Vanilleperziken uit de oven met vanille-saus en frambozen van Annabel Langbein

Dit recept is uit het boek ‘Koken met succes zonder stress’ van Annabel Langbein. Van dit recept krijg je inderdaad geen stress, het is zo klaar en erg lekker. Ik serveerde het met vanillesaus en verse frambozen, een serveersuggestie uit het boek.

Ingrediënten:
6 personen
6 verse rijpe perziken
1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd en elke helft in 3 stukjes gesneden
125 ml fruitige wijn, zoals Riesling, of water
25 g suiker
vanillesaus:
500 ml melk
2 eierdooiers
75 g suiker1 eetl. bloem
2 theel. vanille-extract

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruis elke vrucht aan de bovenkant met een scherp mes enigszins in en leg het vanillestokje daarin. Leg de vruchten in een kleine braadslee, schenk de wijn of het water erover en bestrooi met suiker. Zt ze 30-40 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.
Verhit voor de vanillesaus de melk tot er langs de rand belletjes ontstaan. Neem de pan van het vuur. Klop de eierdooiers met de suiker en bloem glad en roer met ene garde de melk erdoor. Doe het mengsel terug in de pan en kook het al roerend op middelhoog vuur tot de saus tegen de kook is. Verwarm hem zo 1 minuut en roer van het vuur het vanille-extract erdoor.
Schep een spiegel van vanillesaus op elk bordje. Leg daar midden op de vruchten en schep het kookvocht erover. Strooi er frambozen langs en bestrooi met poedersuiker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA