Indisch – Sambal goreng boontjes

Dit recept kan je met verschillende toevoegingen maken in plaats van sperzieboontjes. Je kan er ook snijboontjes aan toevoegen bijvoorbeeld. Als je de saus minder heet wil kan je er rode paprika doorheen doen, in plaats van sambal.

Ingrediënten:
300-400 gram sperzieboontjes, afgehaald
1 eetl. zonnebloemolie
1 grote ui, fijngesneden
schijfje verse laos
1 salamblad
1 theel. sambal oelek
50-100 ml kokosmelk
1/4 bouillonblokje

Bereiding:
Bak in een pan de ui zacht. Voeg de laos, het salamblad en de sambal toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk en het bouillonblokje toe en laat aan de kook komen en kook 1 minuut op laag vuur door. Voeg een scheutje water toe en de sperzieboontjes. Kook met het deksel op de pan tot de boontjes gaar zijn. Breng op smaak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA