Mudcake van Yvette van Boven

Dit recept is uit het kookboek ‘Home made winter’. Een recept voor een heerlijke machtige chocoladetaart met een vochtige binnenkant. In het boek staat het geserveerd met notenpasta, maar ik heb er, zoals ook in het boek staat, zoute karamelsaus en vanille-ijs bij gedaan. De taart op zich vind ik erg puur, dus iets erbij is voor mij wel een must.

Ingrediënten:
250 ml melk
450 gram suiker
250 gram roomboter
150 gram pure chocolade
2 eieren
100 ml whiskey (of rum, heb ik gebruikt)
75 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram bloem
100 gram cacao
snufje zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet de heteluchtfunctie niet aan, want dan wordt te cake te droog.
Verwarm de melk met de suiker laat hem absoluut niet koken! Voeg de boter in klontjes toe en daarna de chocolade. Haal de pan van het vuur en laat de chocolade verder smelten terwijl je af en toe rustig roert.
Vet een bakvorm met een doorsnede van 22 cm doorsnee go9ed is en beleg de bodem met een mooi op maat geknipt stuk bakpapier en vet deze in. Bekleed ook de randen van het blik met bakpapier en vet dat ook weer goed in.
Klop de eieren los met de whiskey/rum en giet deze bij het warme chocolademengsel.
Zeef het bakmeel, bloem en cacao met zout in een grote beslagkom en schenk het chocolademengsel er al roerend bij.
Schenk het beslag in de vorm en zet deze in de oven (op een bakplaat tegen het lekken).
Bak de taart 1,5 uur in de oven, of totdat een satéprikker er droog uitkomt.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, stort hem vervolgens op een taartrooster en laat hem dan helemaal koud worden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA