Kruidenmix voor tikka masala

Dit recept is uit het kookboek ‘Food & fun’ van Annabel Langbein en is een leuk zomerkookboek vol ideeën voor picknicks en bbq gerechten. Ik heb deze mix gebruikt om stukken kippendij in te marineren en daar spiezen mee te maken. Ik heb ze op de bbq gegrild en dat was smullen.

Ingrediënten:
voor ca. 75 g
2 eetl. knoflookvlokken, gemalen
2 eetl. garam masala (ik heb die van Jonnie Boer, verkrijgbaar bij AH, erg lekker)
2 eetl. gemalen komijn
1 eetl. gemberpoeder
1 eetl. gerookte paprikapoeder
1 eetl. gemalen koriander
1 eetl. suiker
2 theel. chilivlokken of cayennepeper
2 theel. zout
1 theel. kurkuma

Bereiding:
Doe alle ingredienten in een pot met deksel en schud ze door elkaar. Roer de mix voor gebruik door wat neutrale olie en wrijf het vlees, de vis of gevogelte ermee in voor je gaat bakken of roosteren. Je hebt ongeveer 1 theelepel van de mix en een 1/2 theelepel olie per portie nodig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA