Uitsmijter rosbief

Dit is een ontbijt recept van mijn moeder, dat we vaak op zondag aten en wij doen dat nu ook vaak, want de meiden zijn er dol op. Het is een welbekend gerecht, dus het recept is niet heel verrassend. Naast rosbief kan je het ook maken met ham en/of kaas, fricandeau en gerookte zalm. Het enige afwijkende is dat wij het altijd lekker vinden met schijfjes augurk.

Ingrediënten:
p.p.
1 ei
1 boterham
boter
2/3 plakjes rosbief
1/2 augurken
zout, peper en aromat

Bereiding:
Bak met het ei een spiegelei en bestrooi met zout en peper. Besmeer ondertussen een boterham met boter en beleg met de rosbief. Wij zijn gewend om de rosbief met aromat te bestrooien, maar het kan natuurlijk ook met zout en peper. Snijd de augurken in dunne plakjes. Leg het spiegelei op de rosbief en leg er de plakjes augurk op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA