Koolsoep met savooiekool van mijn Spaanse oma

Dit is een lekker, en zoals veel recepten van mijn oma, een makkelijk recept. Mijn moeder maakt dit vaak in de winter als we savooiekool kunnen vinden, die prachtige mooie koolsoort, die ook heel geschikt is om koolrolletjes mee te maken en te vullen.

Ingrediënten:
500-600 g krabbetjes
stuk zuurkoolspek
6 middelgrote aardappelen, in grote stukken
1 savooiekool, bladen losgehaald, in stukken gescheurd en gewassenzout en peper (evt. bouillonblokjes)

Bereiding:
Zet de krabbetjes en het stuk zuurkoolspek op in ruim water. Laat het aan de kook komen en schuim af. Zet het vuur laag en laat ruim een uur pruttelen. Haal na dat uur de krabbetjes en spek eruit en breng de soep op smaak met zout en peper en eventueel bouillonblokjes. Haal het vlees van de krabbetjes en snijd de spek in stukjes. Doe terug in de pan. Laat opnieuw aan de kook komen en doe er dan de aardappelen en kool bij. Laat 20 minuten op half hoog vuur doorkoken en serveer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA