Caprese nieuwe stijl van Delicious

Dit recept is uit het boek van ‘Delicious, proef de wereld’ dat ik pas geleden van mijn moeder heb gekregen. Dit recept is het eerste recept wat ik daaruit maak en het was meteen een succes. Wij zijn thuis allemaal dol op salade caprese en deze caprese die net een tikje anders is, sloeg in als een bom. Wij aten het voor de lunch met wat rauwe ham erbij, delicious!

Ingrediënten:
4 personen als voorgerecht of lunch
4 rijpe trostomaten
1 teen knoflook, fijngehakt
4 ansjovisfilets (heb ik weggelaten)
snufje suiker
75 ml olijfolie
2 theel. balsamicoazijn
4 bolletjes burrata of buffelmozzarella
basilicumblad en geroosterd zuurdesem- of ciabattabrood, voor erbij

Bereiding:
Rasp de tomaten op de grove kant van een keukenrasp en gooi de schil weg. Doe de rasp in een kom en roer er knoflook, ansjovis en suiker door. Breng op smaak met zout en peper en roer de olijfolie en balsamico door de dressing. Zet 20 minuten in de koelkast. Leg op elk bord een bolletje burrata of mozzarella. Schep de tomatendressing eroverheen. Serveer met het geroosterde brood erbij, bestrooid met basilicum.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA