Rode salade met geroosterde paprika, tomaat, biet, granaatappelpitjes en radicchio

Dit recept is uit het boek ‘Sensationele salades’ van Peter Gordon. Een heerlijke salade, waarbij de rode biet rauw in plakjes wordt gegeten en een heerlijke nootachtige smaak heeft. Ik heb er witlof in gedaan, omdat ik geen radicchio kon vinden en als extraatje nog wat avocado wat een lekker romig accent gaf, maar dan is de salade niet helemaal rood meer.

Ingrediënten:
2 rode paprika’s
1 radicchio
3 pomodoritomaten
1 biet
4 eetl. granaatappelpitjes
2 eetl. sesamzaadjes
1/2 matig hete chilipeper, fijngehakt, met zaadjes
2 eetl. rodewijnazijn
1 theel. basterdsuiker
3 eetl. extra vergine olijfolie
1 eetl zoutvlokken

Bereiding:
Rooster en pel de paprika’s. Ik doe dat door ze op een rooster gewoon op mijn gasfornuis, zwart te laten blakeren en dan 10 minuutjes in een kom te leggen met plasticfolie eroverheen. Pel ze en snijd ze in reepjes
Verwijder de buitenste bladeren van de radicchio als die lelijk zijn, snij ze in de lengte in vieren en verwijder het witte hart. Scheur de radicchio vervolgens in kleine stukjes.
Snij de tomaten in grote blokjes. Schil de biet en snij die in dunne plakjes. Doe alle ingredienten in een kom en hussel ze goed door elkaar. Laat de salade voor serveren 10 minuten staan en breng op smaak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA